top of page


Nyhedsbrev d. 23. november 2023, fra advokat Pernille Skinnerup:


I går blev diskussionen om hestes velfærd for alvor sparket i gang da Operation X's TV-udsendelse "Hestemilliardærens hemmeligheder", part 1 & 2, åbnede stalddøren på klem for offentligheden i en af verdens største salgsstalde.


Det var på tide, og vi er mange, der længe har set frem til forbedringer og forandringer indenfor denne branche.


Det var med spænding og hjertet helt oppe i halsen, at jeg i går gennemså de to udsendelser, som Tv2 bragte om forholdene hos Helgstrand Dressage ApS.


Selv som professionel aktør indenfor hestebranchen blev jeg chokeret og overrasket over systematikken i de arbejdsgange og ridemetoder, som blev vist i udsendelserne. Visuelt var det jo ganske forfærdeligt at se på.


Der er mange andre professionelle aktører i branchen, som har bedre forudsætninger end jeg for at udtale sig om træningsmetoder, vold og overgreb mod heste, og det er derfor glædeligt at se, at reaktionerne er kommet prompte fra de relevante organisationer, herunder fra bl.a. Dansk Rideforbund, Dansk Ride Instruktør Forening, Hestens Værn og Dyrenes Beskyttelse.


I anden halvdel af udsendelsen flyttede fokus sig kortvarigt fra velfærd og dressurridning til de forretningsmetoder, som er blevet praktiseret i virksomheden.


Handel med heste, de forretningsmetoder der bliver benyttet i visse dele af branchen og konsekvenserne heraf, har jeg til gengæld 28 års erfaring for at udtale mig om. På overfladen synes det ikke at være direkte forbundet med hestenes velfærd – men det er i høj grad tilfældet. Handel med heste er i særdeleshed også en kultur, der behøver fokus, forandring og forbedring.


Tvister om heste er årelange, tidskrævende og forbundet med megen frustration, og de medfører ofte, at hesten bliver gidsel i retssagsprocessen. Det er ikke altid i overensstemmelse med god hestevelfærd. Vel bliver der ikke begået vold eller overgreb mod hesten, men ingen af parterne ønsker på dette tidspunkt hesten, og den skal tjene som bevis i en retssag. Det er ikke optimale betingelser at være hest under.


Vi får ugentligt mere end 20 nye henvendelser fra frustrerede klienter, der er endt i en tvist, som følge af en handel, der er gået galt. Mange af disse tvister opstår pga. bristede forudsætninger, som ikke har været belyst, rådgivet og vejledt om af en professionel.


Vi mener, at der i høj grad er brug for at professionalisere handelssituationerne i større grad end de er nu. Ikke alene skal hesten handelsundersøges af en dygtig, uvildig hestedyrlæge, men der bør også søges juridisk assistance, inden en endelig købsaftale indgås. Det behøver ikke at være dyrt og det tjener til at formindske risikoen for, at der senere opstår en tvist på bekostning af hestens velfærd.


Når du skal købe eller sælge en hest, vil vi derfor kraftigt opfordre dig til at henvende dig til en erfaren advokat indenfor hestebranchen for vejledning.


Vi rådgiver dig gerne 10 minutter gratis. Bestil en opringning på vores hjemmeside og tag en snak med advokat Pernille Skinnerup, om den handel du er på vej ud i. Hun fortæller dig råt for usødet om hendes vurdering af handlen og vejleder dig gerne om handelsundersøgende dyrlæger i hestens område osv.

66 visninger

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page